WaveBackup on devices other than GT-S8500 (Wave I) ?

Startseite Foren www.mortara.org Samsung Bada WaveBackup WaveBackup on devices other than GT-S8500 (Wave I) ?

Dieses Thema enthält 12 Antworten und 7 Teilnehmer. Es wurde zuletzt aktualisiert von  Patrick vor 7 Jahre, 9 Monate.

Ansicht von 13 Beiträgen - 1 bis 13 (von insgesamt 13)
  • Autor
    Beiträge
  • #1664

    Patrick
    Keymaster

    Hi,

    hat irgendwer schonmal versucht, ob WaveBackup auch auf den kleinen Waves oder dem Wave II läuft? ❗

    Has anyone here tried if WaveBackup works with the small waves or Wave II also??

    Patrick

    #1653

    Patrick
    Keymaster

    ok, I own an Wave 723 now, and i can say, WaveBackup works on that model also, with little limitations.

    First of all, you have to make sure, TKFileExplorer mode is active.

    KeyPad->*#197328640#
    -> [6] Common
    -> [3] USB Configuration
    -> [1] TKFileExplorer – ON [] (twice!)
    -> # -> ‚Back‘

    Problem is, the 723 does not answer to the normal AT commands, as the Wave I does. You can activate AT Commands in the service menu, but the it seems TkFileexplorer does not work anymore …. so, when using wavebackup, after making connection, you’ll have no confirmation of connected device, but file explorer and backup should work fine.

    I guess this will be the case for other wave family models too!

    #1730

    Nickky
    Teilnehmer

    i have wave II (s8530)
    your program don find my phone… i use debug type of connection in menu with usb connection on mobile.
    Then connect usb and launch wavebackup. Switch port COM 11, nothing going on. Explorer dont c phone fs. List apps just doing also that. mb some wrong i doing?
    P.S. i use com 11 because only on it, program dont send error screen. 😐

    #1731

    adfree
    Teilnehmer

    Hello.

    Thanx for testing.

    Please tell us Windows Version and if 64 or 32 Bit?

    Normally it is same COM Port what Kies use.
    So you have to select Kies Mode on handset.

    Best Regards

    #1754

    Anonym

    Hello,

    I am having a problem here using Wavebackup. It does not recognize my phone. I am using a S8500 wave 1.2, Windows 7 64 Bit OS. When I open Wavebackup & choose COM1, it just hangs & nothing happens. Is there anything else which I need to do before I open Wavebackup. I have tried KIES Mode & USB Debugging mode in Mobile. Help would be appreciated.

    #1752

    Anonym

    mvaidy wrote:

    Hello,

    I am having a problem here using Wavebackup. It does not recognize my phone. I am using a S8500 wave 1.2, Windows 7 64 Bit OS. When I open Wavebackup & choose COM1, it just hangs & nothing happens. Is there anything else which I need to do before I open Wavebackup. I have tried KIES Mode & USB Debugging mode in Mobile. Help would be appreciated.

    Its working now, I used COM10 & it worked. But how do I restore the apps back to the phone after Hard Reset.

    #1751

    Patrick
    Keymaster

    WaveBackup does not backup the Apps itself, only settings, savegames and so on, and at the moment you have to copy these files back manually to your phone to restore them.

    #1772

    Anonym

    Please give the DOWNLOAD LINK of latest version of WAVE BACKUP tool……… I can’t see the option to backup in the software which i have downloaded.. Its version1.0.12..
    Thanks

    #1776

    adfree
    Teilnehmer

    where is the download link ? I could not find it !!

    #1777

    Patrick
    Keymaster

    The most recent version can always be downloaded here:
    http://www.mortara.org/de/software/wind … wavebackup

    #1778

    Werner
    Teilnehmer

    WaveBackup 1.012 mit GT-S8530 lässt sich starten und zeigt SysInfo an, OK.
    Explorer (read) ist OK.
    Es werden aber keine App gelistet, somit auch kein sichern möglich

    PC-OS = Win7
    S8530 = bada 1.2

    Kann ich was tun ?

    #1780

    Patrick
    Keymaster

    Ist das Häkchen bei ‚Nur bekannte Apps anzeigen‘ an oder aus?

    #1779

    Werner
    Teilnehmer

    Sch………!!!

    Da war mein Fehler. Das Häkchen war an.

    "Only show known apps" muss AUS sein.
    "Examine Applications.xml for unknown Apps" muss EIN sein.

    Dann sehe ich meine Apps und kann auch backup machen.

Ansicht von 13 Beiträgen - 1 bis 13 (von insgesamt 13)

Du musst angemeldet sein, um auf dieses Thema antworten zu können.